Euro 2024 - Games 1 and 2

Hoofdzetel KBHB - Secrétariat Général URBH: Dorpsstraat 74, 3545 Halen - Tel -013/35 30 40 www.handballbelgium.be - urbh@handball.be - BE0430 471 746 - RPR, afdeling Hasselt België legt nipt de duimen tegen Kroatië De Belgische handbalmannen hebben zondagnamiddag een ware propagandawedstrijd van het Belgische handbal nipt verloren tegen Kroatië. Halfweg de partij was het 13 – 15. De partij eindigde uiteindelijk op 27 – 30. Na een studieronde van net geen twee minuten opent Duvnjak voor Kroatië de score. Glorieux brengt met een strafworp gelijk. België, gesteund door een enthousiast publiek, speelt zonder complexen en komt via Brixhe 2 – 1 op voorsprong. De Red Wolves treden aan zonder Ooms, Robyns, Vanhove en Kotters. Een flinke knauw voor het team van Yérime Sylla, maar de Belgen doen het uitstekend en slagen erin om gelijke tred te houden met Kroatië. Tot Brixhe mist en de Kroaten via twee vlijmscherpe counters uitlopen tot 4 – 7. Halfweg de eerste helft loopt Glorieux tegen een tijdstraf aan en moet België het met een mannetje minder doen. Martinovic zet de strafworp om en maakt er 6 – 9 van. Twee reddingen van Lettens en drie Belgische goals later is het zowaar 9 – 10. Het zijn voor de Kroatische bondscoach om zijn spelers flink de levieten te lezen. In een mum van tijd stellen de Kroaten orde op zaken en bedraagt de kloof na 25 minuten opnieuw drie doelpunten, 10 – 13. De Red Wolves ruilen vervolgens hun doelman in voor een mannetje meer en komen via onder andere Gillé en De Beule terug tot 13 – 14. Halfweg de partij is 13 – 15. Ook in de tweede helft houden de Red Wolves gelijke tred met de Kroaten. Wanneer Vancosen onderweg naar het Kroatische doel van de sokken wordt gelopen krijgt Glorieux de kans om met een strafworp België langszij te brengen. Maar tot twee keer toe botst hij op de Kroatische doelman. De gelijkmaker komt er even later toch. Qerimi mist in eerste instantie maar de sterk spelende Gillé is alert en scoort in de rebound. Na 8 minuten in de tweede helft is het 17 – 17. Het inspireert Jef Lettens die een schot pareert en vervolgens een counter lanceert. De Beule werpt tegen de lat, Vancosen scoort. Het is zowaar 18 – 17. Het dak lijkt nu al spreekwoordelijk van de Alverberg te gaan. Jammer dat het verre schot van Vancosen net voor de lijn gered wordt. De Kroaten lopen vervolgens opnieuw uit maar na een zoveelste redding van Lettens en goals van Gillé en Qerimi staat het halfweg de tweede helft 20 – 20. De match is 50 minuten ver wanneer Gillé opnieuw raakt schiet. De stand is 23 – 23. De Red Wolves surfen op de torenhoge golven van enthousiasme van de Belgische fans terwijl de Kroatische coach met lijf en leden probeert bij de sturen. Van enige verschil in niveau tussen de Kroatische profs en de veelal Belgische amateurs is haast niets te merken. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd is het 25 – 26 en zit een stunt er