Initia Hasselt wint BENE-League handbal na thriller in finale (2)

Belga

- 07 Feb. 2016

Pagina 0

(BELGA) = Initia Hasselt heeft zondagavond de BENE-League handbal gewonnen. In de finale in het Nederlandse Sittard haalden de

Limburgers het na verlengingen met 34-35 van de Nederlandse titelverdediger OCI-Lions, die tegen zijn eerste nederlaag van het jaar

aanliep.

Hasselt liep in de reguliere speeltijd de hele tijd achter de feiten aan en pas in de slotfase kon Tom Robyns de stand op 30-30 brengen

om zo verlengingen af te dwingen. Op het einde van de verlengingen deed Robyns zijn kunstje nog eens over en zo bezorgde hij

Hasselt net als twee jaar geleden de titel. In de strijd om de derde plaats haalde het Nederlandse Bevo het met 32-22 van Bocholt.

De Lions begonnen de wedstrijd aan een verschroeiend tempo en sloegen al snel een kloof van drie doelpunten. Halfweg stond het

15-12 in het voordeel van de Nederlanders. Toen Hasselt in de tweede helft tegen een achterstand van vijf doelpunten aankeek,

zag het er even benard uit voor de Limburgers die de wedstrijd opnieuw in handen namen op een moment dat twee spelers van de

Lions tegelijk een tijdstraf kregen. Bij een 30-29 stand schudde Hasselt-doelman Brecht Vanbrabant een fantastische redding uit zijn

mouwen en lanceerde hij vervolgens Tom Robyns die met een doelpunt verlengingen uit de brand sleepte. Net als in hun halve finale

tegen Targos Bevo nam Hasselt ook nu het initiatief, maar de Lions boden stevig weerwerk. Op een halve minuut van het einde en bij

een 34-34 stand hield doelman Vanbrabant zijn ploeg opnieuw overeind. Hasselt counterde en op twee seconden lukte Tom Robyns

de winning goal, wat voor een immense vreugde zorgde bij spelers, sportieve staf en de talrijk meegereisde supporters.

"De laatste vijf minuten zag ik iedereen naar elkaar lachen en kon ik uit de blikken van mijn medespelers afleiden dat dit ons moment

zou worden", zei matchwinnaar Tom Robyns. "De ontknoping was als een filmscenario dat je niet kan verzinnen. We zijn gegroeid

in de match en zijn op karakter en op geloof in eigen kunnen teruggekomen. Scoren op drie seconden van het einde is ongelofelijk.

Zoiets komt eigenlijk alleen maar voor in een droom. Maar mijn droom is vandaag werkelijkheid geworden. Wij winnen de BENE-