Finales Beker van België dames en heren - seizoen 2021 - 2022

Hoofdzetel KBHB - Secrétariat Général URBH: Dorpsstraat 74, 3545 Halen - Tel -013/35 30 40 www.handballbelgium.be - urbh@handball.be - BE0430 471 746 - RPR, afdeling Hasselt Ook in de tweede helft zijn beide ploegen elkaar waard. We spelen 7 minuten wanneer Colin Glesner er 17 – 17 van maakt. Bocholt plaatst dan met twee goals van Spooren en één van Glorieux een tussenversnelling en loopt na iets meer dan tien minuten uit tot 21 – 18. Tongeren knokt voor wat het waard is. Halfweg de tweede helft brengen Qerimi en Glesner Tongeren terug tot één doelpunt, 23 – 22. Wanneer Qerimi er vervolgens met een strafworp 23 – 23 van maakt is alles te herdoen. Bart Lenders probeert met een time-out de lont uit het kruitvat te halen. Winters scoort vervolgens twee keer. Het is het begin van een tweede tussenversnelling van Bocholt. Spooren diept de kloof opnieuw uit tot drie goals, 26 – 23. Maar ook die tweede tussenversnelling wordt onder impuls van Brian Meulders met drie doelpunten verkleind tot één goal. Met nog een halve minuut te spelen brengt Qerimi met een strafworp de stand gelijk. Na afloop van de reguliere speltijd is het 28 – 28. Op naar twee verlengingen van elk vijf minuten. Bocholt neemt het initiatief en loopt in de eerste verlenging dankzij doelpunten van Rola, Spooren en De Beule uit tot 31 – 29. Bij het begin van de tweede verlenging scoort Winters en maakt hij er 32 – 29 van. De kloof is gemaakt en uiteindelijk eindigt de wedstrijd op 35 – 31, dezelfde eindstand als bij de damesfinale. Sezoens Achilles Bocholt wint voor de zesde keer in hun bestaan de Beker van België bij de mannen. Tongeren Handbal blijft met lege handen achter maar heeft er samen met Bocholt een geweldig spannende pot handbal van gemaakt.