Finales Beker van België dames en heren - seizoen 2021 - 2022

Hoofdzetel KBHB - Secrétariat Général URBH: Dorpsstraat 74, 3545 Halen - Tel -013/35 30 40 www.handballbelgium.be - urbh@handball.be - BE0430 471 746 - RPR, afdeling Hasselt Hubo Initia Hasselt en Sezoens Achilles Bocholt winnen de Beker van België Hubo Initia Hasselt bij de dames en Sezoens Achilles Bocholt bij de heren hebben de finales van de Beker van België bij de dames en heren gewonnen. Hubo Initia Hasselt versloeg Fémina Visé met 35 – 31 en wint voor de dertiende keer de Beker van België bij de dames. Bij de heren versloeg Sezoens Achilles Bocholt Handbal Tongeren met 35 – 31. Bocholt kon pas in de verlengingen afstand nemen van Tongeren. Voor Sezoens Achilles Bocholt is het de zesde keer dat ze de Beker van België bij de heren winnen. De Alverberg is aardig volgelopen voor de bekerfinale bij de dames tussen Hubo Initia Hasselt en Fémina Visé, twee rasechte bekerploegen. Visé is met dertien bekerzeges recordhouder bij de dames. Hasselt won in het verleden als twaalf keer de beker bij de dames. De eerste tien minuten verlopen evenwichtig. Iets voor halfweg de eerste helft lopen de dames van Fémina Visé drie doelpunten uit en leiden ze met 7 – 10. Hasselt knokt zich met de afscheidnemende zussen Edel en Sam Robyns opnieuw in de match en verkleint de kloof na twintig minuten tot 12 – 13. Visé loopt vervolgens vier doelpunten uit maar opnieuw slaagt de thuisploeg erin om de kloof te verkleinen. Met nog één minuut te spelen brengt Sam Robyns Hasselt langszij en is het 15 – 15. Dat is meteen ook de ruststand. In het begin van de tweede helft brengt Diane Houben Visé op voorsprong. Hasselt reageert met twee goals van Edel Robyns. Het is 17 – 16, Hasselt komt voor het eerst in deze wedstrijd op voorsprong. Visé ligt onder druk. Het moment voor coach Werner Roef om via een time-out in te grijpen. Maar zijn woorden hebben niet meteen effect. Hubo Inita Hasselt raakt nu pas écht onder stoom en loopt na veertien minuten uit tot 25 – 22. Met haar dertiende doelpunt van de avond maakt Edel Robyns er 26 – 22 van. De voormalige speelster van het jaar neemt de helft van alle doelpunten van de thuisploeg voor haar rekening. Visé doet wat het kan maar Hubo Initia Hasselt blijft op hetzelfde elan verder spelen en wint uiteindelijk de wedstrijd met 35 – 31. Daarmee evenaren de dames van Initia Hasselt het record van Fémina Visé. Beide teams wonnen dertien keer de Beker van België. Voor Hasselt is het ook meteen de laatste want net als de mannen spelen zij volgend jaar onder de naam van Hubo United. Gesteund door twee enthousiaste supporterslegioenen beginnen de heren aan hun finale. Tongeren opent via Qerimi de score. De Beule botst aan de overkant op doelman Siraut. Yannick Glorieux neemt niet veel later de Tongerse goalie te grazen en brengt vervolgens via een strafworp Sezoens Achilles Bocholt op voorsprong, 1 – 2. Voor even dan toch want Tongeren neemt over en loopt onder andere dankzij twee goals van Coling Glesner en Nathan Bolaers na 11 minuten uit tot 4 – 7. Twee minuten later is alles te herdoen wanneer Tongeren het doelhout treft, De Beule een razendsnelle counter op gang brengt en Spooren afwerkt, 7 – 7. Beide ploegen gaan voluit en hebben elk een doelman die zich met knappe saves weet te onderscheiden. Na 24 minuten brengt Spooren met zijn tweede van de avond de stand opnieuw gelijk, 11 – 11. Spooren doet er nadien nog twee goaltjes bij en zorgt er zo voor dat Sezoens Achilles Bocholt met een bonus van één goal de kleedkamers opzoekt. Halfweg de partij is 14 – 13.