WK-interlands: België - Slovakije

Hoofdzetel KBHB - Secrétariat Général URBH: Dorpsstraat 74, 3545 Halen - Tel -013/35 30 40 www.handballbelgium.be - urbh@handball.be - BE0430 471 746 - RPR, afdeling Hasselt Een historische prestatie De Belgische handbalmannen hebben zaterdagavond Slovakije verslagen met 31 – 26. Halfweg de partij was het 14 – 11. In de tweede helft haalden de Belgen alles uit de kast en lieten ze geen spaander heel van de bezoekers. Jef Lettens keepte een wereldpartij. De verdediging stond als een huis. In de eerste helft was de afwerking niet optimaal maar dat maakten de aanvallers in de tweede helft ruimschoots goed. 30 zinderende minuten later plaatsten de Belgen zich voor het eerst voor een groot tornooi, iets wat nooit eerder gebeurde. Architect Yérime Sylla en zijn staf hebben op enkele maanden tijd iets fantastisch neergezet. Stipt om 20.10 u beginnen de Red Wolves aan hun belangrijkste wedstrijd ooit met als inzet een WK-ticket. In een kolkende arena gaat Vancosen op zoek naar de openingstreffer, maar doelman Machac brengt redding. Slaninka opent de score waarna Robyns meteen de stand in evenwicht brengt, 1 – 1. Bij de volgende aanval brengt Lettens tot twee keer toe redding. Glorieux brengt vervolgens de Belgen op voorsprong. Slovakije schiet op de lat, op de paal en tot drie keer toe brengt Lettens redding. Maar ook de Belgen zijn niet efficiënt genoeg. En toch leiden de Belgen na 10 minuten met 5 – 3. Na de eerste time-out maakt Serge Spooren zijn opwachting. De topschutter van de BENE-League laat zich met twee goals meteen gelden. Halfweg de eerst helft leiden de Belgen met 8 – 5. Serras en Robyns diepen de kloof uit terwijl Jef Lettens de ene na de andere redding uit zijn mouw schudt. Verdedigend staat het goed, aanvallend mag het best iets meer zijn. Na 22 minuten maakt Glorieux er 11 – 8. De bezoekers bijten zich in de match vast en maken elke voorsprong van drie doelpunten meteen ongedaan waardoor de druk toch op de ketel blijft. Kedziora is intussen in de ploeg gekomen en samen met Kötters diept hij de voorsprong uit tot vier goals. Slovakije scoort nog één keer voor de pauze en op slag van rust redt Lettens een strafworp. De Belgische doelman is ontegensprekelijk de man van de eerste helft. Stand bij de rust is 14 – 11. Ook in de tweede helft staan de fans als één blok achter hun Red Wolves. Glorieux en Serras zorgen voor de 16 – 11, Lettens doet nog maar eens een cruciale redding. Serras doet er vervolgens nog een goaltje bij waardoor het na iets meer dan drie minuten 17 – 11 is. Terwijl de Alverberg uit zijn dak gaat vraagt de Slovaakse coach een time-out. Lettens scoort, Vancosen scoort in een leeg doel. ‘The Wolves are on fire like they’ve never been before’, het is 18 – 11. Het duurt welgeteld 6 min 23 sec vooraleer de Slovaken zelf eens kunnen scoren. De Slovaken zetten al vroeg alles op alles en spelen zonder doelman. De Belgen straffen dat enkele keren af waardoor het na tien minuten 20 – 13 is. Intussen heeft de bezoekende coach ook al geel gekregen. De zenuwen