Persoverzicht maart 2022

Dit weekend FINAL4 BENE-League Dit weekend wordt in De Maaspoort (Den Bosch) de FINAL4 van de BENE-League georganiseerd. Voor deze apotheose hebben Sezoens Achilles Bocholt, KEMBIT-LIONS, Green Park/Aalsmeer en Sporting Pelt zich geplaatst. Zaterdagmiddag 26 maart worden de kwalificatiewedstrijden gespeeld. Beide winnaars spelen zondagmiddag de finale van de FINAL4. Achilles Bocholt won de twee voorbije edities van de BENE-League. “Na een spannende en uitdagende competitie waar vooral in het begin COVID een grote rol speelde is uiteindelijk bekend welke ploegen gaan strijden om de BENE-League titel. Allereerst de oprechte felicitaties naar de vier deelnemende clubs aan de FINAL4” zegt Gesinus Huistra, manager van de BENE-League. Titelfavoriet Sezoens Achilles Bocholt domineerde weliswaar de reguliere competitie en was enkele ronden voor het einde al zeker van deelname. Toch werd onderweg ook wel puntjes gemorst en een Final4 kan zomaar voor verassingen zorgen. Zowel KEMBIT-LIONS, Greenpark/Aalsmeer en Sporting Pelt zijn alle drie ploegen die in een dergelijk weekend kunnen verrassen. Wij rekenen daarom, evenals de voorgaande edities, op twee prachtige handbaldagen met spannende wedstrijden. Ik wens alle deelnemende ploegen heel veel succes.” Achilles Bocholt – Sporting Pelt Titelverdediger Achilles Bocholt sloot de reguliere competitie af als leider. De Limburgers verloren echter onverwachts hun laatste wedstrijd tegen Kras/Volendam. De ploeg uit Bocholt is dus wakker en zal er alles aan doen om de finale te halen. Tegenstander Sporting Pelt kende een wisselvallig seizoen. Mooie overwinningen werden afgewisseld met onverwachte nederlagen. De laatste wedstrijd van de BENE-League ging verloren tegen Vise BM en daardoor eindigde Pelt niet op de derde maar op de vierde plaats van de eindrangschikking. De ploeg van trainer Bjorn Timmermans zal er alles aan doen om het onderlinge treffen tegen streekgenoot Bocholt winnend af te sluiten. Spektakel is dan ook zeker gegarandeerd.

KEMBIT-LIONS – Greenpark / Aalsmeer KEMBIT-LIONS eindigde tweede in de reguliere competitie en plaatste zich daardoor voor de FINAL4 van de BENE-League. LIONS is een vaste waarde in het finale weekend de afgelopen jaren. Toch was het lange tijd niet zeker of de Nederlandse Limburgers dit jaar weerhoge ogen zouden gooien. Uiteindelijk bleek de ploeg uit Sittard-Geleen goed om te kunnen gaan de diverse blessures en het COVID-spook. Het lijkt erop dat vlak voor de start van de finales de belangrijkste spelers van KEMBIT weer voluit kunnen spelen.“ Tegenstander Greenpark/Aalsmeer bereikte op een degelijke manier de finales. De ploeg van trainer Bert Bouwer kreeg op de weg naar de Final4 verschillende uitdagingen voor zijn kiezen. Hij kon vanwege schorsingen lange tijd geen beroep doen op twee sterkhouders uit zijn ploeg. Samir Benghanem en Tim Bottinga liepen in de thuiswedstrijd tegen Vise HM tegen hoge schorsingen op. Uiteindelijk besloot de beroepscommissie van de BENE-League de straffen naar beneden te brengen en daardoor mag Benghanem alsnog deelnemen aan de Final4. Voor Bottinga zal dit niet het geval zijn en hij mag pas volgend jaar weer uitkomen in de BENE-League. Een kraker gaat de wedstrijd tussen LIONS en Aalsmeer altijd zijn en de Limburgers zullen zeker revanche willen nemen voor de verloren strijd in de HandbalNL League van vorig seizoen. Programma: Zaterdag 26 maart: Halve finale 1: 13.30 Sezoen Achilles Bocholt - Sporting Pelt Halve finale 2: 16.00 KEMBIT-LIONS - Green Park / Aalsmeer Zondag 27 maart: 16.00 uur Winnaar halve finale 1 vs Winnaar halve finale 2 Tickets zijn online te koop via bnlhandball.com

Sezoens Achilles Bocholt en KEMBIT-Lions gaan strijden om BENE-League titel Den Bosch, 26 maart - Sezoens Achilles Bocholt en KEMBIT-Lions gaan het tegen elkaar opnemen in de finale van de BENE-League. In het Belgisch onderonsje won de ploeg van Bart Lenders van Sporting Pelt met 29-24. De KEMBIT-Lions versloegen Green Park/Aalsmeer na verlenging: 37-26. Zondag 27 maart om 16:00 uur gaan beide teams strijden om de titel. Sezoens Achilles Bocholt-Sporting Pelt In de eerste minuten van de wedstrijd ging het spel over en weer en stond het vizier van beide ploegen nog niet op scherp. Het was Jeroen de Beule die het eerste doelpunt van de wedstrijd maakte en Sezoens Achilles Bocholt op voorsprong zette. Die voorsprong werd uitgebouwd. Na ruim vijf minuten spelen scoorde Sverre Stollman voor Sporting Pelt: 3-1. Bocholt bouwde de voorsprong gestaag uit naar 6-1. Mede dankzij een tijdstraf voor Jeroen de Beule kon Pelt terugkomen in de wedstrijd: 6-5. Het was Bocholt dat het overwicht had in de eerste helft. Na twintig minuten spelen stond het 11-6. Opnieuw wist Sporting Pelt terugkomen. Het gat werd verkleind tot twee doelpunten: 11-9. Voor rust nam Sezoens Achilles Bocholt het heft weer in handen. De teams gingen met een stand van 14-11 rusten. Na rust schoot Sporting Pelt uit de startblokken. Aan de hand van Tommie Falke werd de stand snel gelijk getrokken: 14-14. Met vier doelpunten op rij wist Sezoens Achilles Bocholt de voorsprong snel weer te pakken. Die voorsprong bleef lang in stand. Halverwege de tweede helft stond het 23-17 in het voordeel van het team van coach Bart Lenders. In de slotminuten rechtte Sporting Pelt nog een keer de rug. Een twee minuten tijdstraf van de tegenstander werd goed benut en het verschil werd verkleind naar vier goals: 27-23. Sezoens Achilles Bocholt liet het niet verder komen en wist dat de winst binnen was. Tim Claessens scoorde het laatste doelpunt van de wedstrijd en bepaalde de eindstand op 29-24 in het voordeel van Sezoens Achilles Bocholt.

KEMBIT-LIONS nieuwe BENE-League kampioen Den Bosch, 27 maart – KEMBIT-LIONS is de nieuwe BENE-League kampioen van het seizoen 2021-2022. In het finaleduel tegen het Belgische Sezoens Achilles Bocholt won de Nederlandse ploeg met 22-29, met rust stond het 12-13 in het voordeel van Lions. Zaterdagmiddag was KEMBIT-LIONS al te sterk voor de andere Nederlandse ploeg Green Park/Aalsmeer na verlenging: 37-36. Het eerste doelpunt werd gemaakt door topscoorder van de BENE-League Serge Spooren van Bocholt. In de aanval erop maakte Pieter Strauven het eerste doelpunt namens de Limbrugse fusieclub. Het spel ging in de eerste tien minuten heen en weer. Leroy Clem de keeper van Bocholt, wist zich te onderscheiden met drie knappe reddingen in evenveel doelpogingen. Tot een stand van 7-7 was het stuivertje wisselen. Dankzij doelpunten van Luca van Straaten en Ids Eussen wist Lions voor het eerst een voorsprong van twee punten te pakken. Ids Eussen werd uiteindelijk uitgeroepen tot speler van de wedstrijd. Bocholt vocht zich terug en kwam terug op 9-9. De laatste aanval van Lions in de eerste helft werd benut door de Belgische speler Pieter Strauven. Bocholt kreeg in de laatste seconde een vrije bal, maar het schot van Jeroen de Beule werd geblokt. Zo gingen beide ploegen de kleedkamers in met een ruststand 12-13. Rechterhoek spelers Sergio Rola begon sterk aan de tweede helft. Met twee doelpunten achter elkaar zorgde hij ervoor dat de stand weer gelijk stond: 14-14. Het lukte zowel Bocholt als Lions niet om een grotere marge dan twee doelpunten te krijgen. Na een doelpunt van Serge Spooren (Bocholt) leek het erop dat de Belgen erop en over gingen. Toch was het Lions dat de rug rechtte en helemaal terugkwam in de wedstrijd. Dankzij doelpunten van Pieter Strauven, Rob Schmeits, Thomas Dekker en Ids Eussen kwam de grootste voorsprong op het scorebord: 18-21. Lions bleef sterk verdedigen en keeper Scott de Hoogh maakte daardoor belangrijke reddingen. Na de vliegergoal van Robin Leunissen voelde Lions dat de overwinning binnen was. Na vier keer de Final4 te winnen, wist Achilles Bocholt de reeks niet te verbeteren naar vijf.